Renovering af eternittag

Renover dit eternittag og spar penge

Hvis du har et hus med eternittag fra 70erne, så behøver du ikke at bekymre dig om skulle hoste op med flere hundrede tusind kroner for at få lagt et nyt tag. For selvom eternitpladerne er gamle og ser slidte ud, så kan de holde mange år endnu, hvis de blot bliver renoveret.

Et nyt tag kan hurtigt løbe op i 100.000 kroner, endda 200.000 kroner, afhængig af hvilke plader du skal have på, og hvordan dit tag er konstrueret med tagvinduer og lignende. Renovering af et eternittag på 200 m3 koster derimod omkring 18.000-20.000 kroner.

Hvis du sørger for at algebekæmpe dit nyrenoverede tag, så kan det sagtens holde 10-15 år endnu.

Først skal taget renses. Det tager en halv dag for to mænd at rense et gennemsnits hustag. Så skal taget tørre og er derefter klar til at blive malet, hvilket typisk tager en dags tid.

Det kan betale sig at renovere de gamle eternitplader, da de indeholder det meget holdbare materiale asbest. I dag er asbest forbudt at bruge, fordi det er farligt at indånde. Men det er dog ikke farligt at have på sit tag, og man har stadig ikke fundet et stof, som er lige så holdbart til tagplader, som asbest er. Vi vurdere i hvert enkelt tilfælde taget tilstand om det er godt nok til en afrensning og maling eller om der skal nyt tag på. Vurderingen er gratis.

Netop på grund af asbesten bliver tagene renset i et lukket system, så stoffet ikke kommer ud i luften. Når pladerne bliver malet, forsegler man asbesten.

Hvis du skal have renoveret dig tag, er det en god ide at checke om din nabo eller genbo også skal. Du kan nemlig få nedslag i prisen, hvis du spørger efter naborabat.

Du kan være uheldig at dine tagplader er i så dårlig stand, at de ikke kan renoveres, og så må du betale for et nyt tag. Derfor er det en god ide at få checket sine tagplader inden de bliver alt for slidt

  • Forlænger tagets levetid mange år
  • Stor besparelse i forhold nyt tag
  • Forøger husets markedsværdi
  • Genskaber den oprindelige overflade beskyttelse
  • Besværliggør angreb af mos og alger

Bevar dit tag mange år endnu med en solid gang tagmaling.

Mange tagtyper begynder allerede efter en kort årrække at nedbryde sin oprindelige overfladebeskyttelse. Dette medfører, at fugt kan trænge ind og skabe grobund for mos alger og svampe, hvilket om vinteren kan give frostsprængninger. År for år forværres nedbrydningen og hvor hurtigt det går afhænger af belastningen af sur regn, frost og uv-stråler.

Hvis du vil bevare dit tag, må du sørge for at holde mos og alger nede d.v.s få taget givet en regelmæssig algebehandling. Dernæst er det meget vigtigt at holde øje med, om den oprindelige overfladebehandling er ved at være nedbrudt. Hvis det er tilfældet, er det en god ide at få foretaget en tagmaling.
Den generelle vurdering er, at man kan forlænge tagets levetid med op til 50 år, men man skal ikke vente for længe, for så kan det være for sent - og husk det er altid gratis at få en vurdering af tagets tilstand.